Waar denken kinderen aan als het over veiligheid gaat?

Van 8 tot en met 14 oktober was het de Week van de Veiligheid. Dit jaar was er in de gemeente Rheden speciale aandacht voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8. Is deze groep kinderen zich voldoende bewust van alle onderwerpen die met veiligheid te maken hebben? Ook gingen ze aan de slag met een creatieve opdracht. Burgemeester Carol van Eert boog zich over de inzendingen en koos de winnende school.

 Schoolquiz

In de week van 1 oktober besteedden scholen al aandacht  aan het onderwerp door onder andere het spelen van een quiz. De bedoeling hiervan is dat kinderen zich bewust worden dat het begrip veiligheid heel breed is. Stellingen gingen onder andere over alleen thuisblijven, het wel of niet fietsen met helm en het omgaan met Social Media en wachtwoorden.

Creatieve opdracht

Vanaf 1 oktober werkten kinderen alleen of in groepjes aan een creatieve opdracht waarbij ze vrij associëren met het onderwerp veiligheid. Ze maken bijvoorbeeld een moodboard, vlog, filmpje, lied of gedicht. Elke school leverde één inzending aan bij de burgemeester van Rheden en daaruit koos hij de winnaar: Basisschool De Boomgaard in Dieren! Zij maakten een prachtige krant. Burgemeester Carol van Eert kwam langs om de kinderen een taart te brengen met hierop de afbeelding van hun winnende krant. Verder kregen alle kinderen een supercoole fietsverlichting met laser.

Tekstkarren

Om ook de rest van onze inwoners te laten nadenken over veiligheid stonden er tekstkarren (verrijdbare informatieborden) verdeeld over alle dorpen. Onderwerpen zoals: ‘Appen op de fiets? Niet doen!’ of ‘112 daar vang je boeven mee!’ kwamen op het scherm langs.

Aandacht voor deze week draagt bij aan Global Goal 16

 

Deel dit nieuwsartikel op