Het fietspad van de toekomst is een project van ‘Stichting Fiets op 1’ in samenwerking met vijf studenten die verschillende opleidingen volgen binnen hogeschool Saxion. Stichting Fiets op 1 is een organisatie die is opgericht met als doel Dieren op de kaart te zetten als het fietsdorp van Nederland en gemeente Rheden als de fietsgemeente van Gelderland en Nederland.

Robbert Volker, Jaap van der Eerden en Ben Denekamp, de oprichters van de Stichting Fiets op 1, streven naar het stimuleren van fietsen onder toeristen en omwonenden, waarbij de fietsveiligheid door de studenten wordt meegenomen in het ontwerp en de technologieën. Aan de hand van onderzoek worden nieuwe technologieën aangetrokken die geïmplementeerd kunnen worden in het meest innovatie fietspad van de toekomst. Er wordt gestreefd naar een opening van dit fietspad op 22 februari 2022. Hierbij zal Dieren niet alleen op de kaart worden gezet als fietsdorp maar zal de (fiets)veiligheid van de verkeersdeelnemers verbeteren.

Met de prachtige fietsmogelijkheden op de Veluwe en de geschiedenis dankzij fietsfabriek Gazelle is Dieren zeker een echt fietsdorp te noemen. Om dit te bekronen wil Stichting Fiets op 1 dit meest innovatieve Fietspad van Nederland introduceren voor Gazelle langs  de Wilhelminaweg te Dieren. De studenten focussen zich op de waarde creatie voor het dorp en de omliggende ondernemers. Hierdoor zal ook meer toerisme worden aangetrokken. Door interessante technologieën toe te passen zoals een automatische fietsenkelder waarbij de fiets alleen maar ingeleverd hoeft te worden en weer tevoorschijn komt op het moment van terugkomst, kunnen voorbijgangers worden aangemoedigd om gebruik te maken van de faciliteiten en het fietspad van de toekomst. Hierbij kan er ook gedacht worden aan omliggende ondernemers zoals de lokale bakker met lekkere croissantjes of een ijsje van de ijssalon.

Stichting Fiets op 1 en het projectteam van Hogeschool Saxion kunnen niet wachten om u welkom te heten op de fietsstraat van de toekomst.

Mocht u meer willen weten over dit innovatieve project kunt u contact op nemen met Stichting Fiets op 1 via e-mailadres info@fietsop1.nl

Deel dit nieuwsartikel op