Start Klimaatkaravaan Rheden

Op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, was de aftrap van de Klimaatkaravaan Rheden. 10 weken lang gaat wethouder Dorus Klomberg de gemeente in om verhalen op te halen bij inwoners, ondernemers, samenwerkingspartners en wijkplatform.

Bekijk op Facebook het filmpje over het waarom van deze karavaan en wat je allemaal kunt verwachten!

10 verhalen

Deze karavaan levert een reeks van filmpjes op waarin duidelijk wordt wat mensen beweegt. Het gaat over duurzaamheid in de breedst mogelijke zin. Van energiebesparing tot bewust inkopen, van tuinen groener maken tot minder eten weggooien. Volg de Facebookpagina Energiek Rheden en blijf op de hoogte van de klimaatkaravaan.

Dag van de duurzaamheid

Dit jaar is de jubileumeditie van de Dag van de Duurzaamheid . Deze 10e editie kreeg in onze gemeente extra aandacht. Wethouder Dorus Klomberg trok van plek naar plek:

  • De eerste stop was op het station in Rheden. De organisatie van Schooldag van de Duurzaamheid gaat namelijk Global Goal dromen van treinreizend Nederland ophalen.
  • Het einde van de middag schoof Dorus Klomberg aan bij het OOGSTdiner van Van Hall Larenstein in Velp. Daar was het thema duurzaam lokaal voedsel en een circulair landgoed.
  • Wethouder Dorus Klomberg sloot de dag af met een bijdrage aan het ondernemerscafé met als thema duurzaamheid.
Deel dit nieuwsartikel op