In de week van de Duurzaamheid heeft de gemeente Rheden drie ondernemende bedrijven/initiatieven geselecteerd die opvallen door hun bijdragen aan de Global Goals. Dit zijn de wereldwijde doelen die de Verenigde Naties heeft vastgesteld voor een mooiere en betere wereld. Wethouder Dorus Klomberg ging bij de ondernemers op bezoek met een heuse award en een vlag om te laten zien dat de organisatie daaraan bijdraagt.

‘Smakelijk uit de streek’ is een lokaal initiatief van Youri Nieuwenburg uit Spankeren om lokale ondernemers te helpen, de voedselketen te verkleinen en het mogelijk te maken om boodschappen lokaal te bestellen. Bij ‘Smakelijk uit de streek’ staat op elk product de leverancier met adres vermeld, zodat iedereen precies weet waar de producten vandaan komen. Youri brengt het verse aanbod van de ambachtelijke, lokale winkels bij elkaar via de website smakelijkuitdestreek.nl

Mensen hoeven niet naar elke lokale vestigingen apart. En Youri komt de boodschappen thuisbrengen. Vijf lokale leveranciers hebben zich al verbonden aan het initiatief. Op deze manier kan iedereen genieten van een heerlijke maaltijd van lokale producten. Youri woont op de biologische boerderij van zijn ouders, Hans Nieuwenburg en Tanja Wezendonk aan de Kappersweg 5 in Spankeren. Zijn ouders hebben een boerderijwinkel De Nieuwenburgt. In de coronatijd is Youri gestart met de webwinkel smakelijkuitdestreek.nl en het blijkt een succes te zijn.

Smakelijkuitdestreek.nl en de biologische boerderij winkel dragen bij aan een betere wereld door het verkleinen van de voedselketen en daarmee aan de volgende Global Goals:

Nog twee prijzen

Behalve Smakelijkuitdestreek.nl kregen nog twee initiatieven in de gemeente een beker uitgereikt. Cadeauwinkel Hart van Velp werkt aan zeven Global Goals en werd beloond omdat ze een plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De derde ondernemer die een beker kreeg is Pop-upstore Show it uit Dieren. De goede doelen winkel van Kiwanis werkt met hun concept aan acht van de zeventien doelen.

Deel dit nieuwsartikel op