Gemeente Rheden ontving op vrijdag 18 januari jl. de prijs voor de meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland. Minister Kaag van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking en de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG), de heer Van Zanen, overhandigden de prijs tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de VNG International.

De jury was lovend over de wijze waarop de gemeente Rheden dit naar haar inwoners, ondernemers en onderwijs vertaalt. In het juryrapport staat dat de gemeente Rheden zelfs wereldwijd als een ‘best practice’ kan worden gezien.

Wethouder Dorus Klomberg is blij met de prijs: “Dit is een prachtige beloning voor iedereen die binnen onze gemeente zijn of haar bijdrage levert aan duurzame ontwikkeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het terugdringen van ongelijkheid, een leefbare en veilige omgeving, duurzame productie en consumptie en het bestrijden van klimaatverandering.”

Sinds 2018 is de gemeentelijke organisatie volledig gebaseerd op clusters van Global Goals en kan daardoor als een uniek voorbeeld worden beschouwd. De jury gaf aan dat de gemeente Rheden nu al voldoet aan de verwachtingen van de VNG International ten aanzien van het toepassen van de Global Goals binnen de lokale overheid voor 2030!

Deel dit nieuwsartikel op