De gemeente wil lokale ondernemers en non-profit organisaties graag ondersteunen in het leveren van een bijdrage aan de Global Goals. Om dit goed te kunnen doen is inzicht nodig in de visie van de lokale ondernemers op de Global Goals en op welke manier zij hier een bijdrage aan leveren. Eerstejaars studenten  International Development Management  van de Van Hall Larenstein Hogeschool hebben onderzoek gedaan naar de bijdragen van lokale ondernemers aan de SDG’s in de gemeente Rheden. 19 lokale ondernemers en non-profit organisaties hebben vrijwillig meegewerkt. De studenten hebben hun bevindingen in een rapport beschreven, maar ook gepresenteerd aan de gemeente en de lokale ondernemers op het gemeentehuis in De Steeg.

Resultaten

Veel van de deelnemende ondernemers en non-profit organisaties gaven aan niet volledig vertrouwd te zijn met de SDG’s en om die reden ook nooit op die manier naar hun specifieke bijdrage(n) aan de SDG’s te hebben gekeken. Dit betekent niet dat ze niet gecommitteerd zijn aan het onderwerp duurzaamheid. De studenten ontdekten dat bedrijven veel activiteiten implementeren gerelateerd aan de SDG’s. De deelnemende bedrijven wilden graag meer weten over de SDG’s en staan ervoor open te leren van andere bedrijven.

De activiteiten die genoemd worden zijn verschillend. Vaak zijn het er meer dan waar de bedrijven zich van bewust zijn. Bijvoorbeeld naast een bijdrage aan GG 3 ‘Goede gezondheid en welzijn’ voor een organisaties in de gezondheidszorg, leveren zij ook een bijdrage aan GG 13 ‘Klimaatactie’ door het promoten van duurzaam reizen van cliënten naar de zorgverlener.

Door de interactie met de studenten realiseerden bedrijven zich dat ze vaak meer bijdragen aan de SDG’s dan ze dachten.

 

Deel dit nieuwsartikel op