Jaarlijks wordt de prijs uitgereikt aan de gemeente die zich op de meest inspirerende wijze inzet voor de Global Goals. Op 19 januari 2018 werd op de nieuwjaarsreceptie van de VNG International bekendgemaakt dat de gemeente Rheden wint in de nieuwe categorie Veelbelovende Global Goals gemeente.

Als altijd heeft een onafhankelijke en zeer deskundige jury zich gebogen over de inzendingen, van zowel ervaren gemeenten als beloftevolle nieuwkomers. Dit jaar waren dat Hugo von Meijenfeldt, juryvoorzitter en nationaal coördinator voor de implementatie van de Sustainable Development Goals, Rosalie de Bruijn, project manager bij SDG Charter en Teun Meulepas van de provincie Noord-Brabant.

De jury oordeelde: ‘Rheden valt op door de ambitieuze plannen en doelen van de gemeente. De gemeente heeft ervoor gekozen om de gemeentelijke organisatie te baseren op de Global Goals. Een integraal beleidsteam is verantwoordelijk voor 14 van de 17 goals, een strategisch team heeft de taak om te borgen dat de doelen worden doorgevoerd in de organisatie en een wethouder is aangesteld tot Global Goals ambassadeur. Hiernaast heeft de gemeente ook vele plannen op gebied van educatie, communicatie en politiek. Veelbelovend dus!’

Wat een prachtige erkenning voor de inzet op duurzame ontwikkeling in Rheden!

Deel dit nieuwsartikel op