De gemeente Rheden werkt mee aan een ‘mini research’ – opdracht van de Hogeschool Van Hall Larenstein, op het gebied van de Global Goals: ‘Sustainable Development Goals in the municipality of Rheden: local perspectives on global goals’. Op 6 mei jl. zijn 23 internationale studenten uit 15 landen en uit 9 verschillende taalgebieden van start gegaan met hun opdracht.

De aftrap bijeenkomst en de opdrachtverlening vond plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis. De opdrachtgever, Henk Doeleman, heeft een inleiding verzorgd over de Global Goals en de toepassing en bedoeling van het werken met de Global Goals binnen de gemeente Rheden. Aan het einde van de bijeenkomst is opdracht gegeven aan 5 onderzoeksteams om een inventariserend onderzoek te doen naar de mening van inwoners over de huidige aandacht van de gemeente voor de verschillende goals en de gewenste aandacht. Op de drie treinstations zullen inwoners worden bevraagd. Dit is het kwantitatieve deel van het onderzoek.

Daarnaast worden er huisbezoeken afgelegd in Dieren, Rheden en Velp. In gesprek met de inwoners wordt de visie van inwoners opgehaald over de invulling en de gewenste rol van de gemeente. Dit is het kwalitatieve deel van het onderzoek.

Resultaat van het onderzoek is:

  • De beschikbaarheid van een meetinstrument voor inwoners, welke de komende 5 jaar kan worden herhaald;
  • Een overzicht in de ervaren huidige prioriteiten en de gewenste in de ogen van de inwoners;
  • Mogelijke invullingen van de Global Goals door de gemeente in de ogen van inwoners.

Op vrijdag 17 mei worden de resultaten aan de opdrachtgever, de gemeente Rheden gepresenteerd.

 

Deel dit nieuwsartikel op