Actrice Petra Laseur en burgemeester Carol van Eert openen voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs in Rheden.


Op donderdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs, worden in Nederland tienduizenden kinderen voorgelezen uit het boek ‘Sem en Saar geven positieve energie’, dat speciaal voor deze dag is geschreven door Jeroen Hoogerwerf. Actrice Petra Laseur zal vanuit Grootouders voor het Klimaat komen voorlezen op basisschool Rheder Enk in Rheden. Zij is 80 jaar en zit 60 jaar in het vak. Om hier feestelijk bij stil te staan zal mevrouw Laseur door burgemeester Carol van Eert worden benoemd tot 1e klimaatvoorleesgrootouder van Nederland.

Door voor te lezen draagt Petra Laseur kennis over aan kinderen. En als je kennis hebt, heb je een keuze. De kick-off sluit aan bij de recent gestarte klimaatcampagne van de Rijksoverheid “Iedereen doet wat”. We vragen de kinderen wat zij zelf kunnen doen en welke hulp zij daarbij nodig hebben van grootouders. De kinderen gaan die vraag beantwoorden samen met aanwezige opa en oma’s.
Het verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ is geschreven door Jeroen Hoogerwerf onder redactie van André de Hamer en Peter Heres van Duurzame PABO. Kinderen van de Thomas school in Leeuwarden maakten de illustraties voor het boek.

Initiatiefnemers 

De Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs 2019 is een initiatief van Duurzame PABO, DuurzaamDoor en Schooldag van de duurzaamheid. De Voorleesactie is mede mogelijk gemaakt door SUEZ Nederland en de Provincie Overijssel. De kick-off wordt verzorgd door Schooldag van de duurzaamheid met steun van Urgenda en Grootouders voor het Klimaat.

Burgemeester Carol van Eert: “In 2016 was de gemeente Rheden de initiatiefnemer van de Schooldag van de duurzaamheid. Alle leerlingen in onze gemeente maakten toen kennis met de Global Goals. De 17 werelddoelen die er voor zorgen dat onze wereld een beetje mooier wordt en wij een betere wereld achterlaten voor onze kinderen.
Als burgemeester (en als inwoner) van de meest inspirerende Global Goal gemeente vind ik het super goed dat er nu landelijk vereenvoudigde Kinder Global Goals (KGGs) zijn gelanceerd. Zodat iedereen nog beter begrijpt waar we het met elkaar over hebben en waar we samen aan werken. Want net als volwassenen kunnen kinderen ook bijdragen aan een duurzame wereld. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!”

Deel dit nieuwsartikel op