In de week van de Duurzaamheid heeft de gemeente Rheden drie ondernemende bedrijven/initiatieven geselecteerd die opvallen door hun bijdragen aan de Global Goals. Dit zijn de wereldwijde doelen die de Verenigde Naties heeft vastgesteld voor een mooiere en betere wereld. Wethouder Dorus Klomberg ging bij de ondernemers op bezoek met een heuse award en een vlag om te laten zien dat de organisatie daaraan bijdraagt.

Hart van Velp is een zorgbedrijf midden in het centrum van Velp aan de Hoofdstraat 168. Het bedrijf bestaat uit een reguliere cadeauwinkel waar je terecht kunt voor prachtig kwaliteitsspeelgoed en originele cadeaus voor jong en oud. Achter in het pand is een gezellige huiskamer/atelier waar dagopvang wordt geboden. Bij zorgbedrijf en cadeauwinkel Hart van Velp komt zorg en ondernemen samen. Eigenaren René en Yolanda Derksen bieden in een ontspannen sfeer een prettige dagbestedingsplek waar iedereen zichzelf kan zijn. Cliënten kunnen bij hen in een échte winkel werken en/of leuke activiteiten zoals inpakwerk, creatieve vaardigheden ontwikkelen in het atelier. Een cliënt: “Ik voel mij hier niet gehandicapt meer”.

René en Yolanda werken met de methode Geef me de vijf, deze werkwijze biedt veel structuur en duidelijkheid voor alle cliënten. Vanuit deze basis kunnen zij groeien en dat is het doel van deze bijzondere winkel-werk-en leerplek.

Hart van Velp draagt bij aan een betere wereld door een kleinschalige zorgwinkel en toewijding met een groot hart en de volgende Global Goals:

Nog twee prijzen

Behalve Hart van Velp kregen nog twee initiatieven in de gemeente een beker uitgereikt. Pop-upstore Show it uit Dieren werd ook beloond met een award. De goede doelen winkel van Kiwanis werkt met hun concept aan acht van de zeventien doelen. De derde ondernemer die een beker kreeg is Youri Nieuwenburg uit Spankeren. Hij zette de site smakelijk uit de streek op en maakte het daarmee mogelijk om boodschappen van meerdere lokale ondernemers in één keer te bestellen en te laten bezorgen. Hij voldoet met zijn initiatief aan vijf van de Global Goals.

Deel dit nieuwsartikel op