Op 25 juni heeft de themabijeenkomst Global Goals in assetmanagement plaatsgevonden in de Raadszaal van de gemeente Rheden.

Relatie met assetmanagement openbare ruimte. De global goals zorgen ervoor dat de gemeente bij het beheer van de openbare ruimte veel verder kijkt dan schoon, heel en veilig. Integraal werkende teams beoordelen alle projecten op de bijdrage aan de Global Goals. Hierdoor kijkt de beheerafdeling breder dan instandhouding, en worden win-win-situaties gecreëerd met het sociaal domein en met bewoners en organisaties in de wijk. De Global Goals worden concreet vertaald naar ‘local goals’ die daadwerkelijk met het project of het beheer worden bereikt, zodat je ook kunt monitoren of het gewenste maatschappelijke effect wordt gerealiseerd. Daarmee is de assetmanagement-cirkel rond.

Op de bijeenkomst vertelde Frank Landman, directeur/loco-gemeentesecretaris gemeente Rheden, waarom en hoe de gemeente de Global Goals heeft omarmd. Vervolgens presenteerde Patrick Gooren van CROW hoe de gemeente hiermee op een hele mooie manier invulling kan geven aan haar assetmanagement. Na deze presentaties werd het 1e deel afgesloten met een interactieve brainstorm hoe de deelnemers zelf de beleids- en organisatiedoelen naar een hoger niveau zou kunnen tillen m.b.v. de Global Goals.

In het 2e deel van de middag presenteerden diverse medewerkers van gemeente Rheden een aantal concrete projecten waarin zij de Global Goals hebben toegepast en concreet gemaakt in ‘local goals’.

 

Deel dit nieuwsartikel op