In april organiseerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten afdeling Gelderland samen met de gemeente Nijmegen en de Radboud Universiteit de Dag van de Gelderse Gemeenten. Het thema was dit keer: ‘De Gelderse uitdaging in Europa’. Burgemeester Carol van Eert sprak hier over ‘De gemeente en de EU: een combinatie met toekomst’.

Natuurlijk maakten de Global Goals onderdeel uit van zijn toespraak. Want naast VNG ambassadeur voor de Global Goals is Carol van Eert ook burgemeester van de gemeente die begin van het jaar de titel kreeg: ‘Meest inspirerende Global Goals gemeente 2019’.

“In de gemeente Rheden maken we gebruik van eenvoudige termen en pictogrammen bij beleidsplannen en activiteiten. Dat maakt duidelijk aan welke doelen wij als gemeentelijke organisatie een bijdrage leveren. Ook maakt Global Goals het communiceren met (inter)nationale partners dichtbij én ver weg een stuk eenvoudiger doordat je dezelfde taal spreekt. Dit geldt natuurlijk ook voor de Europese Commissie. Deze commissie werk meer en meer met de Global Goals” aldus een enthousiaste burgemeester Van Eert.

Jaarverslag Global Goals

Aan het eind van zijn toespraak overhandigde burgemeester Carol van Eert het jaarverslag 2018 Global Goals gemeente Rheden aan de commissaris van de Koning van Gelderland, de heer John Berends.

Kijk hier voor de hele toespraak.

Deel dit nieuwsartikel op