De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (Global Goals) zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Gemeente Rheden hanteert deze doelen als kader voor haar lokale samenwerking met ondernemers, onderwijs en inwoners.

Eén van haar partners is De Kat Tooling & Moulding B.V. in Velp.

De Kat Tooling & Moulding B.V. biedt totaaloplossingen op het gebied van kunststof product-ontwikkeling. Dankzij jarenlange ervaring en uitgebreide technische kennis ontwikkelt De Kat – van idee, ontwerp, tekening, matrijs tot gereed product, vrijwel ieder gewenst kunststof spuitgietproduct. Zij werken met uiterst moderne  verspaning- en spuitgietmachines, CAD/CAM software en goed opgeleid personeel, zodat zij binnen enkele weken na opdracht een spuitgietmatrijs vervaardigen en de eerste proefserie kunnen leveren. Daarmee spelen zij snel en flexibel in op de wensen van klanten. De Kat Tooling & Moulding B.V. levert in grote en kleine oplages aan een grote diversiteit van branches: farmaceutisch, medisch, meubelbouw, machinebouw, elektrotechniek/elektronica en in de automotive-branche.

Bij De Kat Tooling & Moulding B.V. staat de medewerker centraal. Mirjam Goedhart (HR Manager): “Het gaat erom dat alle medewerkers perspectief hebben. Ook de Rhedense jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt. De invulling van de 17 wereldwijd omarmde Global Goals steunen wij: iedereen gelijke kansen op eerlijk werk!”

 

 

De Kat Tooling & Moulding B.V. levert als ondernemer een grote bijdrage aan de samenwerking in Triple Helix verband: Overheid, Ondernemer en Onderwijs. Haar ambitie reikt dan ook verder dan het leveren van topkwaliteit producten. Mirjam vervolgt: “Het gaat ook om jonge instroom èn elke medewerker het perspectief te geven op ontwikkeling, werkplezier en duurzaam inzetbaar zijn op een wisselende arbeidsmarkt. Niet alleen in het belang van De Kat Tooling & Moulding B.V., maar ook voor de medewerker: een arbeidsmarktbestendige ontwikkeling doormaken. De samenwerking met de gemeente Rheden, in het bijzonder Lynn Assink, is daarbij essentieel omdat zij als geen ander de juiste match weet te realiseren. Dit vanuit de opgave van Rheden en als ambassadeur van Global Goal 8 (eerlijk werk en economische groei)”.

Ferdi Disco (jongste medewerker): “Ik heb weer een toekomst, ik mag een opleiding doen en verder ontwikkelen. Het is hier nog leuker dan ik van tevoren had bedacht. Wie weet huur ik binnenkort een huis met mijn vriendin”. De Kat Tooling & Moulding B.V. een bedrijf met een sociaal hart!

Informatie:
www.rheden4globalgoals.nl info@dekatbv.nl
Deel dit nieuwsartikel op