Op dinsdag 19 juni vond de finale van het project VeluwezOOOm got Talent plaats in het Rhedense gemeentehuis in De Steeg. VeluwezOOOm is een samenwerking van Ondernemers, Onderwijs en Overheid (de drie O’s) en ondersteunt leerlingen en studenten om een ondernemend sociaal project in gang te zetten, een eigen onderneming te starten en/of zich als zzp-er te vestigen. Loek Withaar heeft met zijn onderneming, Take a Loek Videoproducties, de finale gewonnen.

Zestien studenten van zes scholen in de gemeente Rheden zijn in februari gestart met het project VeluwezOOOm got talent. In zestien bijeenkomsten werkten zij aan een (zelfgekozen) project voor een goed doel of een eigen onderneming. Ze werden daarbij geholpen door de gemeente Rheden en lokale ondernemers. Op dinsdag 19 juni werd deze module afgesloten met een zogenaamde Dragons’ Den. Iedere deelnemer kreeg twee minuten om zijn/haar project of onderneming te presenteren aan een jury.

De jury vond dat Loek, leerling van Titus Brandsma (Arentheem College), de beste ideeën had voor een eigen videoproductie onderneming. Hij won een cheque van 250 euro voor de verdere uitwerking van zijn plannen.
De jury, bestaande uit wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden, ondernemer Erwin Coolen, Ruud Peters, directeur Astrum College, Peter van Dongen, lid van het college van bestuur Van Hal Larenstein en Henk Herkink van de KvK. De jury trok zich na de eerste ronde terug voor de uiteindelijke beslissing. Zij beoordeelden de deelnemers op onder meer de presentatie, creativiteit en levensvatbaarheid van de plannen/onderneming.

Deel dit nieuwsartikel op